La connexió 5G aterra a les nostres vides per canviar la nostra manera de ser. Més connexió i menys espera als nostres dispositius electrònics.

A tots ens agrada navegar de la manera més ràpida possible. Perdem la paciència esperant que es carregui la nostra recerca i cada vegada estem més connectats a les noves tecnologies i a internet. Paral·lelament, però, apareixen cada vegada més aparells electrònics que necessiten una connexió a la xarxa al mateix moment. És aquí on apareix el 5G, un nou senyal inalàmbricaque evitar que la xarxa es col·lapsi i que en facilita una estabilitat.

El 5G ha arribat per canviar les nostres vides

El 5G és la nova generació de tecnologia inalàmbrica que ha arribat disposada a canviar les nostres vides per sempre. D’aquesta manera, la connexió 5G està dissenyada per connectar-se a més dispositius del que ho fa actualment la xarxa mòbil tradicional. D’aquesta manera, el 5G ajuda a potenciar els dispositius del conegut com a internet of things.

Amb el 4G el senyal pot veure’s alterada per altres dispositius com els microones o altres senyals wifi que fan que rarament puguem navegar a la màxima velocitat. La connexió 5G aporta una estabilitat de connexió amb la qual el senyal no es veu alterada per cap dispositiu. En aquest cas, el senyal que arriba a l’aparell que estem utilitzant és molt més nítida que amb la connexió 4G.

És cert que el 5G et permetrà, sense cap novetat, realitzar trucades, enviar SMS i navegar per internet. El que canvia dràsticament és la rapidesa i la velocitat de transferència de les dades. Més concretament, el 5G et permet navegar a 5000 megabits per segon. És a dir, unes 100 vegades més ràpid que l’actuació actual o cable de fibra òptica que coneixem fins el dia d’avui. Dit amb altres paraules, actualment -amb l’ús del 4G- per descarregar una pel·lícula de 2h necessites aproximadament 6 minuts. Amb el 5G només et caldrien 15 segons perquè aquesta estigués completament descarregada. A més de l’augment de velocitat, la connexió 5G també millora la cobertura i la capacitat de resposta de les xarxes inalàmbriques.

Més enllà de la velocitat de navegació, la xarxa 5G també està dissenyada per funcionar de forma diferent en els aparells que no necessiten una connexió constant. Millora les experiències immersives així com la seguretat a les xarxes i aporta una reducció del consum energètic. 

El 5G arribarà ràpidament a una cobertura poblacional del 75% de la població. Aquest percentatge s’anirà ampliant fins a arribar al 100% de la població, expansió que tardarà uns anys a arribar.

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *