La gestió de la seguretat informàtica a les empreses és vital. Per aquest motiu, cada vegada més negocis inverteixen en ciberseguretat, ja que contractar a una empresa externa o formar a la plantilla són estratègies que poden ser eficaces per protegir els sistemes.

Existeixen una sèrie de punts clau que has de tenir en compte per assegurar-te que estàs gestionant la seguretat del teu negoci de forma eficaç. Saps quins són? Et donem sis consells!

1. Estableix polítiques de seguretat informàtica

En primer lloc, cal tenir en compte la importància de disposar d’un pla d’accions que permeti afrontar possibles atacs al teu sistema informàtic. Aquestes polítiques, conegudes com a PKIs, són una combinació de hardware, software i procediments de seguretat, i permeten l’execució amb garanties d’operacions criptogràfiques com el xifratge o la firma digital.

És vital que tots els treballadors, independentment del lloc de treball que ocupin, coneguin quins procediments de seguretat han de seguir. Aquesta informació ha de ser accessible i comprensible per a tothom, i és per això que cal formar a tota la plantilla en les eines i procediments bàsics.

2. Realitza Auditories

Les auditories de seguretat permeten conèixer quina és la situació exacta dels teus actius informàtics pel que fa a la protecció, al control i a les mesures de seguretat en el moment de la seva realització.

Cal identificar, enumerar i descriure les vulnerabilitats que podrien aparèixer en les estacions de treball, xarxes de comunicació o servidors de la teva empresa. Això permet que, un cop obtinguts els resultats, es puguin establir mesures preventives de reforç, corregir errors, i apostar per una normativa clara que aconsegueixi protegir la teva marca de possibles atacs.

3. Estableix estratègies de seguretat

Aquestes estratègies acompanyen a la normativa mencionada anteriorment. Les més habituals són:

-Crear còpies de seguretat, que s’han de generar i guardar al núvol de manera automàtica.

-Identificar tota mena de riscos o errors en els mitjans ofimàtics.

-Utilitzar les versions més recents de sistemes operatius, antivirus o tallafocs.

-Vigilar l’accés a Internet públic, especialment en les connexions WiFi.

4. Identifica els atacs o errors remots i locals

Generalment es creu que només cal protegir a les companyies envers atacs externs, però el cert és que des de la mateixa empresa també es poden produir atacs o cometre errors que afectin la seguretat del negoci.

5. Aplica criptografia i criptoanàlisi

Des de fa anys, desenes de milers d’empreses utilitzen la criptografia. Els codis i xifratges es fan servir per aconseguir una gran protecció de les dades, ja que combinen missatges intel·ligibles amb altres que no ho són. L’objectiu és que tan sols emissor i receptor coneguin la informació que es vol transmetre.

6. Utilitza protocols d’autentificació

L’autentificació consisteix a confirmar que algú o alguna cosa és qui assegura ser. Per tal que aquesta sigui segura, cal que suporti qualsevol ciberatac, que doni una resposta directa, senzilla, intel·ligent i immediata a tota mena de situacions, a més cal que tingui una fiabilitat molt elevada.

Ara ja saps quins punts clau has de tenir en compte perquè la teva empresa compti amb una seguretat informàtica infal·lible. Els vols posar en marxa? Nosaltres t’ajudem!

Categorías: General

0 commentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *