La Covid-19 no només ha transformat les nostres vides, sinó que també ha modificat el procés natural de digitalització de les empreses. Tot i que moltes eren conscients de la importància d’adaptar-se i de planificar a poc a poc tots aquests canvis, la pandèmia ha influït radicalment en el ritme d’adaptació digital.

Alguns aspectes relacionats amb la nostra societat, com l’economia o el nostre comportament i manera de relacionar-nos, ja han patit canvis significatius. I la digitalització i les noves tecnologies han tingut i estan tenint un paper clau en aquesta gestió de la crisi. A més, aquestes eines també seran imprescindibles durant el procés de recuperació. Un clar exemple és el teletreball, un canvi previst a llarg termini que s’ha hagut d’avançar en temps rècord.

La pandèmia també ha servit per destapar aspectes que cal millorar, com la falta de formació digital i la ciberseguretat.


“Ara és el moment de replantejar-nos quines accions cal dur a terme per assegurar-nos que la societat compta amb les habilitats necessàries per adaptar-se a tots aquests canvis.”

En resum, la situació en la qual ens trobem ens ha permès descobrir deficiències, conèixer quins són els recursos digitals que les empreses han d’optimitzar, i implementar noves eines relacionades amb el teletreball. Ara és el moment de replantejar-nos quines accions cal dur a terme per assegurar-nos que la societat compta amb les habilitats necessàries per adaptar-se a tots aquests canvis. I és que, sense anar més lluny, a Espanya gairebé la meitat de la ciutadania no compta amb les competències digitals bàsiques.

Una economia digital forta és imprescindible per la innovació, el creixement, l’ocupació, i la competitivitat. És per això que, ara més que mai, pimes i micropimes -que constitueixen gran part del teixit empresarial- han d’invertir en tecnologies digitals que constitueixin el motor d’una transformació social i econòmica. També és essencial invertir en la formació del capital humà, ja que aquest procés de digitalització generarà una gran necessitat de treballadors qualificats.

Així doncs, tal com va dir John F. Kennedy: «En la crisi, sigues conscient del perill, però reconeix l’oportunitat». A Re7systems estem preparats per acompanyar-te durant aquest procés de digitalització, l’oportunitat clau que ens portarà a la recuperació post Covid-19.

Categorías: General

0 commentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *