En els últims anys n’hem sentit molt a parlar durant el nostre dia a dia, però què és l’emmagatzematge al núvol? Recentment aquest concepte ha augmentat la seva popularitat en la nostra societat. La facilitat per compartir arxius entre diferents dispositius, emmagatzemar informació quan el nostre dispositiu té la memòria plena o les còpies de seguretat són els principals avantatges i funcions d’aquest tipus d’emmagatzematge. 

L’emmagatzematge al núvol és un servei que permet guardar les dades transferint-les a través d’internet o d’una xarxa a un sistema d’emmagatzematge extern. Dit d’una altra manera, és un sistema d’emmagatzematge de dades a través d’uns servidors on les dades queden allotjades en espais virtuals

Tres tipus d’emmagatzemtge al núvol

Pel que fa al públic, és un tipus d’emmagatzematge obert a tothom de manera gratuïta, ja que té un cost molt baix i requereix poc manteniment. Acostuma a ser un servei extern a l’usuari el qual s’hi pot accedir a través d’internet. 

El privat, en canvi, es troba a les instal·lacions de l’usuari, en una infraestructura local manejada per un únic client que és l’encarregat de controlar-les. El seu principal avantatge respecte a l’emmagatzematge públic és que la localització de les dades es troba dins la mateixa empresa i, per tant, pot aportar més seguretat.

Finalment també trobem l’emmagatzematge híbrid que, com el seu nom bé indica, és una combinació dels models anteriors. Per una banda el client és el propietari d’una part, però les altres les comparteix. Aquest tipus de núvol permet que eles empreses puguin tenir flexibilitat i estalvis en les despeses que implica contractar un núvol privat. 

Els beneficis de l’emmagatzematge al núvol

T’ofereix la possibilitat d’accedir als arxius on i quan vulguis, ja que no exigeix la necessitat de tenir un dispositiu físic en concret. Per tant pots accedir a les dades lluny de les oficines de treball i durant les vint-i-quatre hores del dia. 

Reducció de costos per l’empresa. No requereix haver d’invertir en un dispositiu amb grans capacitats d’emmagatzematge. De fet, és el client qui decideix la quantitat d’emmagatzematge que vol o necessita contractar. La capacitat d’emmagatzematge pot arribar a ser il·limitada.

La còpia de seguretat als servidors garanteix fiabilitat a l’hora de tenir els arxius de l’empresa ben guardats.

A més a més, aquesta còpia de seguretat, és a temps real. En el cas que el servidor deixi de funcionar, aquestes dades es troben fora del perill d’haver-se perdut i immediatament es trobaran al núvol. 

Compartir els arxius del núvol -també aquells de gran pes- és més ràpid i senzill

L’emmagatzematge el núvol fa possible el fet que diverses persones puguin treballar de manera simultània, fet que ajuda a aconseguir una dinàmica positiva en l’entorn de treball.

Els inconvenients de l’emmagatzematge al núvol

És primordial disposar d’accés a internet per poder accedir al material. És a dir que la dependència del servei d’internet és pràcticament absoluta a l’hora de poder accedir al núvol. 

En certa manera, també implica una dependència de les companyies que ofereixen aquest emmagatzematge. Si és cert que habitualment no acostuma a haver-hi problemes d’accés i ús, la possibilitat que el servidor deixi de funcionar sempre hi és. 

És important saber els mètodes de xifratge que utilitza cada plataforma, sobretot si parlem i hi dipositem informació sensible. 

La majoria de vegades les companyies es reserven el dret de fer servir tota o part de la informació que es diposita en el núvol. D’aquesta manera la privacitat de les nostres dades queda alterada. 

Re7Systems al vostre servei

Tota empresa té la necessitat d’escollir bé un servidor en el núvol. A Re7Systems t’oferim l’assessorament necessari pel vostre negoci. També us ajudarem en la configuració i el manteniment del sistema, així com en la resolució en tot tipus d’incidències i en la recuperació de les còpies de seguretat del vostre sistema actual. És primordial protegir la nformació amb la qual es treballa i, des de Re7Systems, treballem per fer-ho de manera segura, fàcil i senzilla.

<a href="/es/”https://www.freepik.es/vectores/diseno”/">Vector de Diseño creado por macrovector – www.freepik.es</a>

Categorías: General

0 commentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *